Vijesti

Održan jubilarni Bonofest

VUKOVAR (TU) – U subotu 9. svibnja u Vukovaru je održan deseti jubilarni festival duhovne glazbe Bonofest pod geslom „Bogu na slavu“. U prepunoj vukovarskoj crkvi na jubilarnom festivalu predstavljene su nove duhovne skladbe i nova festivalska himna. Izvedeno je 30 novih duhovnih skladbi, proizašlih iz Natječaja i Bonofestove radionice. Nova festivalska himna djelo je Alana Hržice i Ivane Husar Mlinac u potpisu glazbe, Josipa Dević autorica je teksta, a u obradi Saše Miočića. Deseti jubilarni festival duhovne glazbe Bonofest 2015. održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja je svoje pokroviteljstvo izrazila ovim riječima:„Pozdravljajući istinske vrijednosti manifestacije koja pridonosi očuvanju crkvene glazbene tradicije… Posebno pozdravljam sudionike manifestacije koji svojim glazbenim umijećem pridonose jačanju novoga hrvatskoga zajedništva.“

Festival su podržali i Grad Zagreb, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, te Hrvatska franjevačka provincija sv. Ćirila i Metoda. Festivalu je nazočio i uputio osobno riječi ohrabrenja i potpore nadbiskup đakovačko-osječki i metropolit Đuro Hranić.

Program je započeo s organiziranim radionicama u kojima su mladi stekli određena znanja i vještine u pisanju teksta, glazbe i aranžmana te interpretaciji pjesama. Središnji dio festivala održan je u dva dijela. Prvi dio festivala održan je u dvorani Pastoralnog centra sv. Bone u kojem su mladi predstavili 11 novih pjesama, a nastupili su: Sonja Agata Bišćan, Ivana Sataj i Vis Sv. Antuna iz Bjelovara, Vis David iz Knina, Andreja Opačak, Elma Burnić, Benedikt iz Osijeka, Igor Begić i mladi iz župe sv. Terezije Avilske iz Požega, Vis Sv. Rok iz Virovitice, Donato Predovan, Zoran Horanjak i Vis Damjan iz Vukovara.

Glavna festivalska večer pružila je 18 novih pjesama u interpretaciji: fra Marina Karačića, Stjepana Lacha, Adrijane Baković, Alana Hržice i Semente Rajhart, Zvonimira Kalića, Zbora Izvor, Marija Brkića, Vis Mihovila, Vis Trinitya, Mije Kordić, Đure Ravenščaka, Željke Marinović, Petre Antolić, Gorana Boškovića, Posvećenih osoba „Mir i dobro“, DominikSa, Emanuela te Ivane i Marije Husar.

„Možda će jednoga dana netko pisati o Bonofestu. Njemu ćemo prepustiti da napiše koliko je pjesama došlo na natječaj i koliko je pjesama otpjevano, koje su temu opjevane, koliko je skupina i pojedinaca nastupilo, iz kojih su krajeva došli. Danas želimo reći samo jedno, a to je da se 10 godina pjevalo Bogu na slavu“, riječi su predsjednik organizacijskog odbora fra Ivice Jagodića.

Drugoga dana, 10. svibnja, u prepunoj vukovarskoj crkvi sv. Filipa i Jakova, sudionici Bonofesta animirali su pjevanje na svečanom euharistijskom slavlju te su izveli novu Bonofestovu himnu. Istoga dana, na središnjem vukovarskom trgu održan je Bonofestov koncert na kojem su otpjevane uspješnice Bonofesta, a na veliko iznenađenje okupio se veliki broj posjetitelja. Ovim korakom Vukovarci su oduševljeni, jer je sam koncert bio zaista veličanstven.

Dosadašnjih je deset festivala u potpunosti ispunilo svrhu i očekivanja organizatora, kao i svih ljubitelja duhovne glazbe. To potvrđuje veliki broj pjesama koje su, zahvaljujući slušateljima, našle svoje mjesto u programima mnogih hrvatskih radiopostaja, ali i višegodišnja kontinuirana prisutnost festivala na Hrvatskoj radioteleviziji kao i na mnogim drugim televizijskim i radijskim postajama, ističe organizacijski odbor, pod vodstvom sestara Husar i fra Ivice Jagodića.  Andreja Boras/Branka Ban/Vjenceslav Janjić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

  • KONTAKT

    Župa Presvetog Trojstva Čepin1
    Kralja Zvonimira 200
    Čepin

    vlč. Pavo Vukovac
    091/526-6234
    031/381-265

    Radno vrijeme ureda :

    Ponedjeljak:
    – ne radi ured osim u hitnim slučajevima

    Utorak do petak:
    09:00-12:00 i 15:00 do 18:00 h

    Subota – 09:00 do 12:00 h

  • ARHIVA