Category Archives: Vijesti

Vijesti

OBAVIJEST PRVOPRIČESNICIMA

Published by:

Fotografije i DVD bit će podijeljene u subotu 20.05.2017. u 11,00 sati.Podjelu će vršiti vjeroučiteljice za vrijeme Kateheze.

Molimo one koji su se dodatno fotografirali da ponesu novac za dodatne fotografije.

Ostale fotografije će u narednih nekoliko dana biti podijeljene preko naše Facebook stranice do koje možete doći preko linka na našoj web stranici: www.studios.hr

STUDIO S

Vijesti

OBAVIJEST KRIZMANICIMA

Published by:

Fotografije i DVD možete podići od 09.05.2017. u Župnom uredu i to u uredovno vrijeme:

Utorak do petak:
09:00-12:00 i 15:00 do 18:00 h

Subota – 09:00 do 12:00 h

Većina je naručeno platila,na čemu zahvaljujemo,a ujedno molimo one koji nisu da to učine pri podizanju fotografija i DVD-a.Ujedno napominjemo ,kao što je i Župnik već rekao,oni koji nisu u mogućnosti platiti da se bez ustručavanja obrate Župniku pa ćemo naći nekakovo riješenje.

Osim toga gotove su i fotografije za one koji su se dodatno fotografirali,pa i njih možete podići.

Ostale fotografije će u narednih nekoliko dana biti podijeljene preko naše Facebook stranice do koje možete doći preko linka na našoj web stranici: www.studios.hr

STUDIO S

Vijesti

SUSRET BRAČNIH PAROVA ČEPINSKOG DEKANATA

Published by:

susret bračnih parovaX 2017 3

Čepin, 13.ožujka 2017.godine

 

U prostorijama pastoralnog centra župe Presvetog Trojstva Čepin 1 u petak 10.ožujka 2017.godine održan je susret bračnih parova Čepinskog dekanata. Na početku susreta, pozdravne riječi je uputio dekan Čepinskog dekanata vlč.Petar Ćorluka, a vlč.Zvonko Pažin i vlč.Đurica Pardon su  pročitali odlomak iz poslanice Korinćanima  „Ostati u ljubavi“.  Današnji susret je održan kroz tri radionice za bračne parove: prva radionica pod nazivom „Izvori koji nas obnavljaju“,  druga radionica „Uspješno komunicirati“ i treća radionica „Svježi zrak u umoran brak“.  Sve radionice su osmišljene na način da su bračni parovi međusobno razgovarali o pitanjima svakodnevnog života u braku kao što su: što sprječava dobar odnos u braku ( nedostatak zajedničkog vremena, različite napetosti, prijateljstvo, posao)?. Gdje se prepoznaju određene prepreke? Koje promjene u braku predložiti? Konflikti u braku: što treba promjeniti, kako se ponašati da bi bilo drugačije? Kako se promjeniti? Na kraju radionica vlč.Đurica Pardon je održao kratku prezentaciju po nazivom „Kako se dobro posvađati“.

(Tonkovac B./Sabo J.).

susret bračnih parova X2017

Vijesti

GOSTOVANJE OBITELJI VUKAŠINOVIĆ

Published by:

slika2

Čepin, 26.veljače 2017.godine.

 

U župi Presvetog Trojstva u Čepinu, na euharistijskim slavljima u 8, 10 i 17,00 sati misno slavlje su svojim pjevanjem i sviranjem animirali obitelj Vukašinović iz Velike.  Posebnost njihovog pjevanja i sviranja je u tome što supružnici Josip i Ružica imaju 16-ero djece. Od njih 16 na svetim misama su svirali njih petero. Na kraju misnog slavlja supružnici su župljanima svjedočili o obiteljskom zajedništvu i svom kršćanskom životu. Domaći župnik Pavo Vukovac  i đakon Nikola Kaurin srdačno su ugostili Vukašinoviće kazavši župljanima kako su oni primjer „pravog kršćanina koji se ne boji života i koji neće reći „NE“  životu“.

(Sabo J./Tonkovac B.).

Vijesti

BOŽIĆNA ČESTITKA

Published by:

Hajdemo, hitajmo u Betlehem, grad Judin! Dijete nam se rodilo, Sin nam je darovan! (Iz 9,5). Mir, radost, sreću! Upravo to nam donosi ovo Dijete što se noćas rodilo! Sin Božji postade stanovnik zemlje, da bismo mi postali stanovnici neba! On, Sin Božji združio je u sebi božansko i ljudsko, što bijaše ostade, što ne bijaše – čovjek – postade! Blažena noć očitovala nam je utjelovljenje Sina Božjega, utjelovljenje ljubavi, dobrote, blagosti, strpljivosti i darivanja.

Neka se dogodi Božić u našem srcu, u našoj obitelji, župnoj zajednici. Neka nas učovječeni Bog, čiji rođendan slavimo, uči da budemo više ljudi, neka nas učovječeni Bog uči umijeću ljubavi! Neka se rašire prostori ljubavi! Tek tada možemo uskliknuti svakom čovjeku „Raduj se, rodio se Bog!

Sretan i blagoslovljen Božić te Novu 2017. Godinu žele Vam

 

vlč. Nikola Kaurin,                                                                         vlč. Pavo Vukovac,

đakon                                                                                                 župnik

Vijesti

PROSLAVA MISE ZAHVALNICE

Published by:

dscn7563

Čepin,30.listopada 2016.godine

 

Vjernici župe Presvetog Trojstva Čepin 1,  u nedjelju 30.listopada 2016.godine, svečanim misnim slavljima u 8,00 i 10,00 sati zahvalili su Bogu na svim darovima, plodovima zemlje i ljudskoga rada koje su primili tokom godine. Misno slavlje predvodio je župnik vlč.Pavo Vukovac, uz pomoć đakona vlč.Nikole Kaurina. Misno slavlje animirali su članovi KUD-a „Ivan Kapistran Adamovič“  koji su u narodnim nošnjama prinosili na oltar darove: grudu zemlje, pšenicu i kruh, voće i povrće, grožđe i vino. O svakom plodu pročitane su prigodne zahvale, a potom ih je župnik blagoslovio. (Sabo J./Tonkovac B.)

dscn7574

Vijesti

UVOĐENJE U SLUŽBU ŽUPNIKA PAVE VUKOVCA

Published by:

uvođenje u službu 2

 

Čepin, 28.kolovoza 2016.godine

U župi Presvetog Trojstva Čepin 1  u nedjelju 28.kolovoza 2016.godine svečanim liturgijskim slavljem u 10,00 sati  u službu župnika uveden je vlč. Pavo Vukovac.  Svetu misu i liturgijski obred uvođenja predvodio je izaslanik nadbiskupa mons.Bože Radoš, uz koncelebraciju vlč.Nikola Grgića, župnika u miru i  vlč.Stjepana Vukovca, župnika iz Tovarnika. Na početku misnog slavlja pročitan je Dekret đakovačko-osječkog nadbiskupa mons.Đure Hranića o imenovanju vlč. Pave Vukovca župnikom ove župe, te je slijedilo obnavljanje svećeničkih obećanja novoimenovanog župnika. Potom je iz ruku mons. Bože Radoša primio ključeve crkve i time simbolično prihvatio vodstvo župe i Božjeg naroda koje se ovdje okuplja i koji mu je povjeren. Slijedilo je škropljenje novog župnika i oltara, te svih vjernika. Na kraju sv. mise novoga župnika je u ime vjernika pozdravila i zaželjela mu dobrodošlicu Ana-Marija Buljan, članica župnog ekonomskog vijeća. Vlč.Pavo Vukovac je zahvalio na riječima dobrodošlice te se ukratko predstavio župskoj zajednici.(Sabo J./Tonkovac B.)

uvođenje u službu 4

Vijesti ŽUPNE OBAVIJESTI

OBAVIJEST ZA SVE ŽUPLJANE

Published by:

U nedjelju 28.08.2016. u 10:00 sati u sklopu misnog slavlja održat će se obred  “UVOĐENJA U SLUŽBU “našeg novog Župnika PAVE  VUKOVCA .Svečano misno slavlje i obred predvodit će mons.BOŽE RADOŠ-ravnatelj Hrvatskog zavoda Sv. Jeronima u Rimu.

Molimo sve župljane da svojim  prisustvom uveličaju ovo misno slavlje.

Vijesti ŽUPNE OBAVIJESTI

RADOVI NA ŽUPNOJ KUĆI

Published by:

Poštovani župljani !

Nakon detaljnih razgovora s članovima Župnog ekonomskog vijeća, donijeli smo odluku da se župna kuća, koja je građena 1962.godine, treba renovirati – obnoviti.

Na slijedećih nekoliko fotografija vidljivo je u kakvom je stanju bila unutrašnjost župne kuće.

Radovi se privode kraju, te će nakon Uskrsa, župni ured ponovno biti u župnoj kući a ne kao do sada, privremeno, u prostorijama Pastoralnog centra.

Odlukom ŽEV, nećemo organizirati nikakve akcije skupljana priloga po ulicama , nego će svaki prema svojim mogućnostima, darivati za obnovu koliko u ovom trenutku osjeća da može. Uz Nadbiskupiju i Općinu , te nekoliko donatora, nadamo se do kraja godine isplatiti sve radove. Hvala na razumjevanju.

 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN  USKRS ŽELI VAM ŽUPNIK

radovi 2 radovi 3 radovi 4 radovi 5 radovi 6 radovi1

Vijesti

24 sata za Gospodina

Published by:

U župi Presvetog Trojstva u Čepinu, u petak 4. ožujka nakon mise u 17 sati započela je inicijativa pape Franje „24 sata za Gospodina“. Župnik vlč. Anđelko Cindori izložio je Presveti Oltarski Sakrament, a đakon Robert Almaši predvodio je bdjenje. Klanjanje se nastavilo tijekom cijele noći te u subotu do mise u 17 sati. U animiranju bdjenja sudjelovali su pjevači, članovi ŽEV-a i ŽPV-a, roditelji i djeca koja pohađaju župnu katehezu. Za vrijeme bdjenja vjernicima je na raspolaganju bio župnik za osobnu ispovijed. Program inicijative završio je u subotu svečanim blagoslovom na misi u 17 sati. J. Sabo/B. Tonkovac

 • KONTAKT

  Župa Presvetog Trojstva Čepin1
  Kralja Zvonimira 200
  Čepin

  vlč. Pavo Vukovac
  091/526-6234
  031/381-265

  Radno vrijeme ureda :

  Ponedjeljak:
  – ne radi ured osim u hitnim slučajevima

  Utorak do petak:
  09:00-12:00 i 15:00 do 18:00 h

  Subota – 09:00 do 12:00 h

 • ARHIVA