Župa Presvetog Trojstva Čepin » 15. prosinca 2016.

Daily Archives: 15. prosinca 2016.

Vijesti

BOŽIĆNA ČESTITKA

Published by:

Hajdemo, hitajmo u Betlehem, grad Judin! Dijete nam se rodilo, Sin nam je darovan! (Iz 9,5). Mir, radost, sreću! Upravo to nam donosi ovo Dijete što se noćas rodilo! Sin Božji postade stanovnik zemlje, da bismo mi postali stanovnici neba! On, Sin Božji združio je u sebi božansko i ljudsko, što bijaše ostade, što ne bijaše – čovjek – postade! Blažena noć očitovala nam je utjelovljenje Sina Božjega, utjelovljenje ljubavi, dobrote, blagosti, strpljivosti i darivanja.

Neka se dogodi Božić u našem srcu, u našoj obitelji, župnoj zajednici. Neka nas učovječeni Bog, čiji rođendan slavimo, uči da budemo više ljudi, neka nas učovječeni Bog uči umijeću ljubavi! Neka se rašire prostori ljubavi! Tek tada možemo uskliknuti svakom čovjeku „Raduj se, rodio se Bog!

Sretan i blagoslovljen Božić te Novu 2017. Godinu žele Vam

 

vlč. Nikola Kaurin,                                                                         vlč. Pavo Vukovac,

đakon                                                                                                 župnik

DUHOVNI KUTAK

Evanđelje: Mt 11, 2-11

Published by:

Čitanje svetoga evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Kad Ivan u tamnici doču za djela Kristova, posla svoje učenike da ga upitaju: »Jesi li ti Onaj koji ima doći ili drugoga da čekamo?« Isus im odgovori: »Pođite i javite Ivanu što ste čuli i vidjeli: Slijepi proglédaju, hromi hode, gubavi se čiste, gluhi čuju, mrtvi ustaju, siromasima se navješćuje Evanđelje.

I blago onom tko se ne sablazni o mene.«

Kad oni odoše, poče Isus govoriti mnoštvu o Ivanu: »Što ste izišli u pustinju gledati? Trsku koju vjetar ljulja? Ili što ste izišli vidjeti? Čovjeka u mekušasto odjevena? Eno, oni što se mekušasto nose po kraljevskim su dvorima. Ili što ste izišli? Vidjeti proroka? Da, kažem vam, i više nego proroka. On je onaj o kome je pisano:

‘Evo, ja šaljem glasnika svoga pred licem tvojim da pripravi put pred tobom.’ Zaista, kažem vam, između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja. A ipak, i najmanji u kraljevstvu nebeskom veći je od njega!«

Riječ Gospodnja

 • KONTAKT

  Župa Presvetog Trojstva Čepin1
  Kralja Zvonimira 200
  Čepin

  vlč. Pavo Vukovac
  091/526-6234
  031/381-265

  Radno vrijeme ureda :

  Ponedjeljak:
  – ne radi ured osim u hitnim slučajevima

  Utorak do petak:
  09:00-12:00 i 15:00 do 18:00 h

  Subota – 09:00 do 12:00 h

 • ARHIVA