Župa Presvetog Trojstva Čepin » 2. ožujka 2015.

Daily Archives: 2. ožujka 2015.

ŽUPNE OBAVIJESTI

Predstavljanje ovogodišnjih krizmanika

Published by:

ČEPIN (TU) – U župi Presvetog Trojstva u Čepinu, 1. ožujka na nedjeljnom misnom slavlju župnik Anđelko Cindori župnoj zajednici predstavio je ovogodišnje krizmanike, njih 16. Nakon homilije krizmanici su pred okupljenim vjernicima obnovili svoja krsna obećanja i ispovjedili vjeru koju su primili na krštenju, kada su u njihovo ime to učinili njihovi roditelji.

Prozivajući ih imenom i prezimenom, svaki je kandidat, dolazeći pred oltar simbolično donio kamenčić sa svojim imenom i prezimenom. „Kamenčići s imenima i prezimenima krizmanika stajati će ispred oltara ove korizme, kao poticaj da molimo za naše krizmanike, kako bi ostali vjerni Bogu te da ih Njegova milost prati na putu rasta i sazrijevanja“, potaknuo je župljane vlč. Cindori. J. Sabo/B. Tonkovac

???????????????????????????????

ŽUPNE OBAVIJESTI

Susret bračnih parova Čepinskog dekanata

Published by:

ČEPIN (TU) – U pastoralnom centru Župe Presvetog Trojstva u Čepinu, 27. veljače održan je susret bračnih parova Čepinskog dekanata. Susretu se odazvalo 24 bračna para te svećenici dekanata. Susret je započeo uvodnim pozdravom i molitvom koju je predvodio vlč. Anđelko Cindori, župnik župe Presvetog Trojstva.

Uslijedilo je promišljanje i izlaganje na temu „Pastoralni izazovi vezani uz obitelj u kontekstu evangelizacije“ prema Smjernicama XIV. redovite opće Biskupske sinode koje je održao đakon Krešimir Šaf. Sudionici su se zatim podijelili u pet radnih skupina te promišljali o pitanjima postavljenima na temelju Smjernica Biskupske sinode.

Bračni parovi su iznosili svoja promišljanja o različitim pitanjima vezanima uz brak i obitelj: razlozi krize braka i obitelji u društvu, što bismo trebali činiti prije braka i za vrijeme braka kako ne bi dolazilo do razvoda, razlozi rastava mladih bračnih parova i kako to spriječiti, što učiniti kako bi se pastoral braka i obitelji više razvijao u župi,briga za rastavljene i civilno vjenčane parove. Potom je po jedan predstavnik izložio zaključke rada u skupinama, a susret je završio molitvom i druženjem. J. Sabo/B. Tonkovac

 • KONTAKT

  Župa Presvetog Trojstva Čepin1
  Kralja Zvonimira 200
  Čepin

  vlč. Pavo Vukovac
  091/526-6234
  031/381-265

  Radno vrijeme ureda :

  Ponedjeljak:
  – ne radi ured osim u hitnim slučajevima

  Utorak do petak:
  09:00-12:00 i 15:00 do 18:00 h

  Subota – 09:00 do 12:00 h

 • ARHIVA