Župa Presvetog Trojstva Čepin » 28. veljače 2015.

Daily Archives: 28. veljače 2015.

Vijesti

Papa Franjo ga dao pokopati u Vatikanu – životna priča rimskog beskućnika sveta života

Published by:

PRVI BESKUĆNIK POKOPAN U VATIKANU

Poznavali su ga svi koji su živjeli u Vatikanu – od klerika, švicarskih gardista do prodavača, ali i hodočasnika. Mnogi od njih pozivali su ga na jutarnju kavu ili ručak, kupovali mu hranu. Njegovo ime je Willy Herteleer, a ostat će zapamćen kao prvi beskućnik pokopan u srcu Vatikana – na Teutonskom groblju, rezerviranom za mnoge ‘važne osobe’ s njemačkog govornog područja koji su živjeli u Rimu ili Vatikanu.

Beskućnik Rim

– Više od 25 godina dolazio je na misu u 7 sati. Bio je vrlo otvoren čovjek i imao je mnogo prijatelja. Često je razgovarao s mladima. Govorio im je o Gospodinu, o Papi, pozivao ih na euharistiju koju je nazivao ‘svojim lijekom’. Bio je bogat čovjek velike vjere  – kaže župnik Sv. Ane o. Bruno Silvestrini koji je Willyja svakodnevno viđao na Trgu sv. Petra.

No jednoga dana Willy je nestao. Nitko nije znao gdje je. Mnogi koji su ga poznavali krenuli su u potragu za njim. Trag je vodio do bolnice Svetog Duha u kojoj je završio nakon što su zabrinuti prolaznici pozvali hitnu pomoć vidjevši nepoznatog čovjeka kako leži na cesti. Umro je 12. prosinca, ali tijelo je skoro mjesec dana ostalo u bolnici jer ga nitko nije mogao identificirati.

Continue reading

Vijesti ŽUPNE OBAVIJESTI

Susret Odbora ŽPV-a za karitativnu djelatnost Čepinskog dekanat

Published by:

ČEPIN (TU) – U prostorijama Pastoralnog centra Župe Presvetog Trojstva u Čepinu, 23. veljače održan je susret Odbora župnih pastoralnih vijeća (ŽPV-a) za karitativnu djelatnost Čepinskog dekanata. Prisutne je pozdravio vlč. Andrija Vrbanić, dekan Čepinskog dekanata. Susret je započeo ulomkom Poruke pape Franje za korizmu 2015. „Očvrsnite srca“ (Jak 5,8).

Vlč. Anđelko Cindori tijekom izlaganja osvrnuo se na nekoliko tema vezanih za Odbor ŽPV-a za karitativnu djelatnost. Pojasnio je potrebu formacije članova ŽPV-a, opisao razvoj Caritasa tijekom povijesti te narav i svrhu Caritasa, približio je i djelovanje Župnog caritasa te nabrojao osnovne zadaće Župnog caritasa i karitativne skupine. Sve izrečeno potkrijepio je sinodskim dokumentima o Odboru ŽPV-a za karitativnu djelatnost i na kraju pobrojao zadaće Odbora ŽPV-a za karitativnu djelatnost. Uslijedila je rasprava te iznošenje primjerima rada u pojedinim župama. J. Sabo/B. Tonkovac

 • KONTAKT

  Župa Presvetog Trojstva Čepin1
  Kralja Zvonimira 200
  Čepin

  vlč. Pavo Vukovac
  091/526-6234
  031/381-265

  Radno vrijeme ureda :

  Ponedjeljak:
  – ne radi ured osim u hitnim slučajevima

  Utorak do petak:
  09:00-12:00 i 15:00 do 18:00 h

  Subota – 09:00 do 12:00 h

 • ARHIVA